vl  image
vl  image

Residentie

In een residentie bij Theater Korzo doen wij onderzoek naar menselijke driften. We ontleden alle lichamelijke neigingen, levensbehoeften, en instincten. Veel driften zijn bij de meeste mensen weggestopt of komen niet naar boven omdat we in onze Westerse, ontwikkelde maatschappij niet meer hoeven te zoeken naar water of te vechten voor voedsel. De Corona-pandemie heeft bij ons mensen wel weer een drift aangewakkerd: de drang tot aanraking, ofwel huidhonger. In de studio van Korzo duiken we hier allemaal in, om te ontdekken wat de richting moet zijn voor onze volgende voorstelling.

2022
vl  image
vl  image

Talentontwikkelingstraject Jakop Ahlbom Company

Direct na het afstuderen, zijn Luuk en Hali via een Open Call bij Jakop Ahlbom Company (JAC) terecht gekomen. Hier hebben zij onder begeleiding van Jakop en Judith vooronderzoek gedaan rond het thema van de ‘gecrashte mens’. zagen veel mensen om zich heen die tegen een hoge werkdruk opliepen, voor een deel resulterende in overspannen of met burn-out thuis zitten. Vanuit de gedachte dat de lijven van deze mensen eigenlijk gecrasht zijn, misschien nog meer dan de hoofden, zijn Luuk en Hali gaan werken vanuit de staat van zijn van zo’n verstijfd lichaam.

2018
vl  image
vl  image

Talentontwikkelingstraject Schweigman&

The dying story of a small body function gespeeld in Het Huis Utrecht. Net als het onderzoek bij JAC, stond dit onderzoek vrij op zichzelf. Desalniettemin heeft het wel geleid tot de voorstelling A small gesture, die de uitgebouwde versie is van één beeld uit deze onderzoekspresentatie.‍

2019
nl
en